Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1-2 sztuki
jajko 7-9 sztuk
sól do smaku do smaku
olej z pestek winogron
boczek wędzony 3-4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem

Boczek kroję w kostkę, cebulę w ćwiartki i paski. Na patelnię wlewam oliwę z pestek winogron lub oliwę z oliwek. Wrzucam boczek i cebulę. Smażę aż cebula zrobi się miękka. Odstawiam patelnię. Rozbijam jajka do szklanki po 2-3 sztuki. Mieszam robię z nich kogiel mogiel. Wrzucam do patelni. Przyprawiam przyprawami prymat: solą,pieprzem świeżo zmielonym oregano, bazylią i papryką mieloną. Wszystko mieszam i smażę na średnim ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak