Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze świeżych grzybów z lasu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 2 kg
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
śmietana 12% 2 łyżki
mąka 1 łyżka
pietruszka zielona do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze świeżych grzybów z lasu

Grzyby obrać wypłukać w wodzie. Pokroić i gotować w wodzie z solą 5 minut. Kostkę drobiową Kucharek rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wlać do garnka. Na patelni na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wrzucić do garnka z wywarem gotowane grzyby i zeszkloną cebulę. Zagęścić dwoma łyżkami śmietany i łyżką mąki. Doprawić do smaku solą, pieprzem mielonym Prymat i świeżo posiekaną pietruszką. Do smaku można dodać posiekane dwa ząbki czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak