Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze marynowane.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze wg.posiadania
woda 4 szkl
ocet 10 % 1 szkl.
sól 1 łyzka
cukier 1.5 łyżeczki
ziele angielskie wg.uznania
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
pieprz ziarnisty wg.uznania
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze marynowane.

Rydze przebrać i ugotować.
Z podanych składników przyrządzić marynatę,zagotować i włożyć na wrzątek pokrojoną cebulkę w talarki.
Grzybki włożyć do słoiczków - nie ugniatać - do każdego słoiczka włożyć trochę cebulki.
Wszytko zalać wrzącą zalewą ,zakręcić słoiczki,odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia /nie pasteryzować/.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.08.2013 10:09
mój tata uwielbia rydze, ale z pewnością marynowanych jeszcze nigdy nie jadł :)
Ada-Gaba 10.08.2013 08:20
świetny przepis
Wacław 03.04.2013 10:50
pycha,z chęcią bym się poczęstował :)
wiola333 19.03.2013 09:37
bardzo smaczny przepis
Wafelek2601 20.11.2012 14:53
Uwielbiam takie grzybki.
alaaa 17.08.2012 20:47
ale głowy,,lubię takie grzybki
m1monika 18.07.2012 21:28
pyszne
jeta72 13.05.2012 15:16
uwielbiam rydze :-)
IZABELA29 27.02.2012 08:47
grzybki sa pysznie jak są dobrze zrobione ... chętnie bym spróbowała
Justa32 04.08.2011 09:46
pycha
FAFIK 25.04.2011 19:27
Pychota!
Aneta41 06.03.2011 21:04
Rudy rydz , mam na rydza smaczek.
ElizaT 13.12.2010 08:14
fajne !!!!
ben-ka 26.11.2010 10:09
My marynujemy jak mamy nadmiar:)
pacpaw 25.11.2010 10:29
nigdy rydzów nie marynowałem, zawsze na patelnie. do wypróbowania
Grażyna13 23.11.2010 19:11
Super !
krzyniu1984 23.11.2010 07:12
bardzo je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak