Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kaszą jaglaną.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parowka cienka 2 sztuki
kasza jaglana 1|2 szklanki
bulion warzywny 1 litr
pieczarki 25 dag
pęczek siekanej natki pietruszki 1 pęczek
siekane lioscie selera 2 łyżki
siekany koperek 1 pęczek
mały por 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
wafel 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kaszą jaglaną.

Kaszę jaglaną gotujemy w bulionie warzywnym i odsączamy.Białe części pora kroimy w piórka.Pieczarki kroimy w cienkie plasterki.Rozgrzewamy oliwę dodajemy pora,pieczarki,przysmażamy.Następnie dodajemy koperek,natkę pietruszki oraz selera.Mieszamy razem,chwilę podsmażamy,dodajemy kaszę jaglaną oraz łyżkę śmietany.Mieszamy dokładnie,doprawiamy do smaku pieprzem i solą.Gorącym farszem smarujemy wafla.Na brzegu wafla układamy parówki i gdy wafel lekko nasiąknie zwijamy w roladę.Kroimy w plastry 2 cm lub 2,5 cm.Podajemy z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 27.01.2012 09:25
fajna
Dominika30 22.06.2011 17:27
świetny przepis
anna186 23.09.2010 12:32
mniam
krysia50 25.08.2010 19:23
Pomysłowa rolada.
madzialena19 23.08.2010 21:00
Super przepis.
Jolanta41 24.06.2010 16:13
Bardzo ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak