Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe ciateczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuki
masło 2 kostki
kleik ryżowy 350 g
cukier 40-50 dag
olejek migdałowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe ciateczka

Zółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy miękkie masło z cukrem i żółtkami. Pod koniec ucierania dodajemy olejek oraz kleik i mieszamy. Z białek ubijamy pianę - można dodać szczyptę soli ubije się szybciej - i dodajemy do naszego ciasta. Lekko mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy na złoty kolor. Upieczone kroimy na mniejsze kawałki , kwadraty, trójkąty ... itp. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.07.2013 10:20
bardzo smaczne
RenataZ-et 30.10.2012 18:40
świetne
IKrakowianka 07.06.2012 20:26
super ciasteczka
Krzysztof42 16.05.2011 16:13
ciekawe
IlonaAlbertos 23.06.2010 11:36
Szybkie w przygotowaniu i smaczne ciasteczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak