Sposób przygotowania

Umyj i osusz rybę papierowym ręcznikiem. Podziel mintaja na porcję i każdą z nich potraktuj przyprawami. Posól rybę i posyp tymiankiem albo oregano. W zależności od tego, ile porcji przygotowałaś, tyle arkusióków folii aluminiowej posmaruj olejem. Następnie na każdym ułóż kawałek ryby. Poszatkuj pieczarki i połóż kilka kawałków na każdej porcji mintaja. Zawiń folię, połóż rybę na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ją przez 20 minut w 180 stopniach. Ryba pieczona z serem już prawie gotowa, ale brakuje bardzo ważnego składnika – sera. Po 20 minutach rozwiń folię i ułóż go na każdej porcji. Poczekaj aż się rozpuści.

Udało ci się. Pieczona ryba już zrobiona. Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !