Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ryba z serem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 750 g
sól do smaku
pieczarki 5 sztuk
tymianek do smaku
oregano do smaku
folia aluminiowa sztuk
olej łyżka
ser gouda 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ryba z serem i pieczarkami

Umyj i osusz rybę papierowym ręcznikiem. Podziel mintaja na porcję i każdą z nich potraktuj przyprawami. Posól rybę i posyp tymiankiem albo oregano. W zależności od tego, ile porcji przygotowałaś, tyle arkusióków folii aluminiowej posmaruj olejem. Następnie na każdym ułóż kawałek ryby. Poszatkuj pieczarki i połóż kilka kawałków na każdej porcji mintaja. Zawiń folię, połóż rybę na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ją przez 20 minut w 180 stopniach. Ryba pieczona z serem już prawie gotowa, ale brakuje bardzo ważnego składnika – sera. Po 20 minutach rozwiń folię i ułóż go na każdej porcji. Poczekaj aż się rozpuści.

Udało ci się. Pieczona ryba już zrobiona. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak