Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie myję, osuszam i nakłuwam w kilku miejscach. Każdego ziemniaka zawijam w folię aluminiową i wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200 st. i piekę 45 min. Następnie trochę przestudzone ziemniaki przekrawam na pól i wydrążam środki pozostawiając ścianki grubości ok. 0,5 cm. Tak wydrążone ziemniaki wstawiam ponownie do piekarnika i zapiekam na chrupiąco. Cebulę kroję w piórka . Paprykę, seler i pomidory kroje w kostkę. Warzywa łączę razem, skrapiam sokiem z cytryny i olejem, doprawiam solą i pieprzem. Faszeruję nimi ziemniaki. Ząbki czosnku rozgniatam łączę z majonezem i jogurtem, doprawiam solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam. Faszerowane ziemniaki podaję z sosem czosnkowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !