Sposób przygotowania

BISZKOPT:
Żółtka dokładnie wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia, i zostawić jak wyrośnie . Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, wlać żółtka, dodać mąkę, wymieszać i upiec w tem. 180˚C.

MASA:
Odlać 3/4 szklanki mleka, resztę mleka zagotować . Do gotującego się mleka dodać cukier i cukier waniliowy, a z pozostałego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Ostudzić. Ostudzony budyń utrzeć z margaryną palmą. Na biszkopt nałożyć masę. Następnie układamy biszkopty, polewamy gotową masą krówką z puszki i posypujemy migdałami.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Przepyszne ciasto!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciasto:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    takie same zdjęcia są dodane czy to jest przepis Pani Krystyny Gerc?????

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !