Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
mleko 1/2 litra
woda 500 litra
makaronu zacierki 3 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Dynię myjemy, obieramy i kroimy w kostkę a następnie wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Miksujemy i wlewamy mleko i ponownie zagotowujemy. Gdy zaczyna wrzeć wrzucamy makaron i jeszcze tak ok 10 minutek gotujemy, cały czas mieszając. Dodać cukier do smaku. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.01.2014 17:50
świetna zupa
czekoladka_m 28.11.2013 16:08
ja robię inaczej, ale Twoja brzmi równie pysznie;)
Seba 30.07.2013 09:52
fajna zupa
RenataZ-et 11.10.2012 19:49
idealna
caralajna 08.09.2012 08:49
ciekawa dyniowa
Agnik 17.10.2011 12:52
mniam
Agnik 17.10.2011 12:52
mniam
Agnik 17.10.2011 12:51
mniam
IlonaAlbertos 16.06.2010 00:25
Pyszna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak