Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzeżuchy i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

garsc swiezo scietej rzeżuchy
garsc swiezych lisci szpinaku
olej sezamowy 2,3łyzki
sól, czarny pieprz
sok z cytryny 1\\2

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzeżuchy i pieczarek

Pieczarki myjemy,osuszamy papierowym recznikiem kuchennym.Kroimy w cienkie plasterki.Liscie szpinaku myjemy i osaczamy.Rzeżuche opłukujemy i zawijamy w papierowy recznik.Przygotowujemy sos do oleju wlewamy sok z cytryny i mieszamy.Doprawiamy sola,pieprzem i slodka papryka.Sosem skrapiamy pieczarki i szpinak,delikatnie mieszamy.Dodajemy osuszona rzeżuche i ponownie mieszamy.Wykładamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 11.12.2012 08:03
pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak