Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z kurczaka po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
kukurydza 5 łyżek
groszek konserwowy 5 łyżek
papryka 1/2 sztuka
ser żółty 5 łyżek
mąka kukurydziana 8 łyżek
jajko 1 sztuka
sól
chili
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z kurczaka po meksykańsku

W filetach wycinamy kieszonki, nacieramy przyprawami. Groszek, kukurydzę, ser starty na tarce, posiekaną paprykę mieszamy. Farszem wypełniamy kieszonki. Otwory spinamy wykałaczkami. Mąkę, jajko, mąkę i wodę mieszamy tak aby powstało gęste ciasto. Maczamy roladki i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 25.07.2011 08:56
wykiwntne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak