Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladkowe kanapki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka(długa)
szynka 250 dag
ser żółty 250 dag(w plasterkach)
ser topiony 4 trójkąciki
margaryna
ogórek konserwowy Smak 4-5 sztuk
kapusta pekińska kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Roladkowe kanapki

Bagietkę przekroić jak na hot-dog\'a. Wydłubać miąższ. Każdą połówkę przkeoić na 2 części. Ogórki pokroić wzdłuż w ćwiartki. Każdy kawałek bagietki posmarować margaryną, położyć plasterki szynki, sera, kawałek ogórka konserwowego i liście kapusty. Ułożyć wzdłuż bagietki( 1 połówkę bagietki przykryć jej 2 częścią). Zwinąć dość mocno jak roladę i owinąć ściśle folią spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin. Przed podaniem odwinąć z folii, pokroić na kromki grubości ok. 1cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak