Sposób przygotowania

Do wrzącej osolonej wody z olejem wrzucam makaron rurki skośne. Gotuję al dente.
Pierś z kurczaka kroję kostkę. Posypuję obficie papryką słodką i przyprawą kebab-gyros.
Trochę solę. Smażę na oleju pokrojoną cebulę z czosnkiem. Wykładam na półmisek. Na tym oleju smażę przyprawioną pierś z kurczaka. Wykładam na talerz. Duszę na tej samej patelni pieczarki. Na koniec wszystko mieszam i łączę.
Do wysmarowanej masłem brytfanki wrzucam połowę makaronu. Posypuję połową utartego na grubej tarce żółtego sera. Posypuję obficie oregano. Na to kładę usmażone mięso z piersi kurczaka.Na to kładę resztę makaronu i posypuję resztką startego sera żółtego. Po wierzchu posypuję oregano. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 30-40 minut w temp 180 stopni c.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !