Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KISIEL JABŁKOWY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko
woda 2 SZKL
cukier 3 ŁYŻKI
cukier waniliowy 1
mąka ziemniaczana 2 ŁYŻKI

Przepis i sposób przygotowania na: KISIEL JABŁKOWY

JABŁKA NAJLEPIEJ ŚCIERAMY NA TARTCE, A POTEM GOTUJEMY , CZYLI ZALEWAMY WODĄ I JE GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU, DODAJEMY OBA CUKRY, GDY TROCHĘ PRZESTYGNĄ MIKSUJEMY BLENDEREM, NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ KTÓRĄ ROZPROWADZILIŚMY Z WODĄ . WSZYSTKO DOPROWADZAMY DO WRZENIA. GOTOWY KISIEL ROZLEWAMY DO SALATEREK.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.05.2012 15:14
pycha
ElizaT 18.02.2011 22:47
dobry
krzyniu1984 22.11.2010 07:50
na pewno smaczny
Margo1 21.11.2010 11:32
JEST BARDZO DOBRY
MAR3STA 20.11.2010 23:19
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak