Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać cukier puder, jajka, mleko i sól. Zmiksować. Usmażyć naleśniki na maleńkiej ilości oleju.

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Parówki poprzekrawać na połówki i podsmażyć na chrupko na gorącym oleju.

Następnie gorące parówki, posypane żółtym serem zawijać w naleśniki.

Zawinięte naleśniki porozkładać na talerzyki i jeszcze raz z wierzchu posypać żółtym serem oraz polać ketchupem.

Natychmiast Podawać.


Parówki oprócz żółtego sera można również zawijać z ogórkiem, papryką, cebulką czy pomidorkami koktajlowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !