Sposób przygotowania

Korpus z kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć korpus a do wywaru włożyć marchewkę pokrojoną w talarki, kalafiora podzielonego na różyczki i pokrojonego drobno pora. Dorzucić kostkę bulionową i gotować wszystko razem ok 25 minut. W osobnym naczyniu ugotować makaron al dente. Odcedzić i połączyć z zupą. Zabielić zupę śmietaną z mąką, zagotować i od razu wyłączyć. Doprawić solą, pieprzem, świeżo startą gałką. Posypać pietruszką i podawać. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    twoja kalafiorowa jest super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam a twoja wygląda smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardziej mi smakuje kalafiorowa z ziemniakami...i koniecznie koperek do tego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja też wolę z ziemniakami, ale raz jadłam z makaronem i była OK
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna zupka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !