Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa \"domowa\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
por (biała część) 1 szt
makaron 250 gr
śmietana 12% 100 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
Gałka muszkatołowa cała Prymat do smaku
pietruszka zielona do smaku
bulion 1 kostka
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa \"domowa\"

Korpus z kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć korpus a do wywaru włożyć marchewkę pokrojoną w talarki, kalafiora podzielonego na różyczki i pokrojonego drobno pora. Dorzucić kostkę bulionową i gotować wszystko razem ok 25 minut. W osobnym naczyniu ugotować makaron al dente. Odcedzić i połączyć z zupą. Zabielić zupę śmietaną z mąką, zagotować i od razu wyłączyć. Doprawić solą, pieprzem, świeżo startą gałką. Posypać pietruszką i podawać. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.07.2013 15:24
fajna zupka:)
ZEWA 06.11.2011 17:25
ja też wolę z ziemniakami, ale raz jadłam z makaronem i była OK
matii6 05.03.2011 19:51
pycha
SmacznaPyza 13.02.2011 11:41
bardziej mi smakuje kalafiorowa z ziemniakami...i koniecznie koperek do tego
alaaa 07.12.2010 17:40
uwielbiam a twoja wygląda smacznie
MAR3STA 22.11.2010 18:38
twoja kalafiorowa jest super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak