Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z BOCZKU Z GRZYBAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 15 DAG
cebula 1 SZTUKA
olej 1 łyżka
majeranek
sól, pieprz
grzyby suszone 25 DAG
boczek 1,2 KG

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z BOCZKU Z GRZYBAMI

BOCZEK UŁÓŻ NA DESCE, LEKKO ROZBIJ TŁUCZKIEM, NATRZYJ Z OBU STRON SOLĄ, MAJERANKIEM I PIEPRZEM. GRZYBY ZALEJ WRZĄTKIEM, ODSTAW NA 30 MINUT, ODCEDŹ I POKRÓJ NA KAWAŁKI. CEBULĘ POSIEKAJ I PODSMAŻ NA ŁYŻCE OLEJU. WYMIESZAJ Z GRZYBAMI, PRZY[PRAW SOLA I PIEPRZEM, ROZŁÓŻ RÓWNOMIERNIE NA PŁACIE BOCZKU. NA GRZYBACH ROZŁÓŻ PŁATY WĘDZONEGO BOCZKU, ZROLUJ I MOCNO ZWIĄŻ SZNURKIEM. ROLADĘ UŁÓŻ NA BLASZE I WSTAW DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI. PIEC OKOŁO 1 GODZINY I 20 MINUT. ROLADĘ PODAWAJ NA CIEPŁO LUB ZIMNO, Z CHRZANEM LUB ĆWIKŁĄ

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.07.2012 20:02
Pyszności :)
MAR3STA 24.11.2010 17:43
uwielbiam takie roladki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak