Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw pasteryzowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1 szklanka
sól 2 łyżka
szczaw 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw pasteryzowany

Z liści szczawiu usunąć ogonki, szczaw dokładnie wypłukać. Następnie przygotować garnek z wodą, włożyć do niego szczaw. Zmiksować zagotowany szczaw i przełożyć do słoików. Słoiki zakręcić wstawić je do wody o takiej samej temperaturze jak wypełniający je szczaw. Pasteryzować 20 minut w temperaturze 80 st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.07.2011 11:30
oj zjadłoby się....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak