MIĘSA UMYJ, PRZEŁÓŻ DO GARNKA, ZALEJ ZIMNĄ WODĄ. ZAGOTUJ, ZBIERZ SZUMOWINY. WRZUĆ WŁOSZCZYZNĘ, GRZYBY, LIŚĆ LAUROWY I ZIELE. GOTUJ PRZEZ 2,5 GODZINY. WYJMIJ MIĘSO, KURZE ODDZIEL OD KOŚCI, POZOSTAŁE POKRÓJ. W WYWARZE NAMOCZ KAJZERKĘ. CEBULĘ PODSMAŻ, DORZUC WATRÓBKI, SMAŻ 4-5 MINUT. MIĘSO Z BUŁKĄ, GRZYBAMI, WĄTRÓBKĄ I CEBULĄ ZMIEL PRZEZ MASZYNKĘ, POŁĄCZ Z JAJKAMI. PRZYPRAW SOLĄ, GAŁKĄ, MAJERANKIEM, TYMIANKIEM I PIEPRZEM, WRZUĆ ŻURAWINĘ. FORMĘ WYŁÓŻ PAPIEREM DO PIECZENIA, PRZEŁÓŻ MASĘ. PIECZ PRZEZ GODZINĘ W TEMPERATURZE 190 STOPNI