Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET Z ZURAWINĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

UDKO Z KURY 1 SZTUKA
filet z indyka 30 DAG
wędzony boczek 10 DAG
karkówka 30 DAG
wołowina 25 DAG
włoszczyzna
ziele angielskie 3 ZIARNA
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 1 SZTUKA
wątróbka drobiowa 20 DAG
olej 1 ŁYŻKA
kajzerka 1 SZTUKA
jabłka 4 SZTUKI
gałka muszkatałowa
majeranek
tymianek
sól, pieprz
żurawina
grzyby suszone 6 SZTUK

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z ZURAWINĄ

MIĘSA UMYJ, PRZEŁÓŻ DO GARNKA, ZALEJ ZIMNĄ WODĄ. ZAGOTUJ, ZBIERZ SZUMOWINY. WRZUĆ WŁOSZCZYZNĘ, GRZYBY, LIŚĆ LAUROWY I ZIELE. GOTUJ PRZEZ 2,5 GODZINY. WYJMIJ MIĘSO, KURZE ODDZIEL OD KOŚCI, POZOSTAŁE POKRÓJ. W WYWARZE NAMOCZ KAJZERKĘ. CEBULĘ PODSMAŻ, DORZUC WATRÓBKI, SMAŻ 4-5 MINUT. MIĘSO Z BUŁKĄ, GRZYBAMI, WĄTRÓBKĄ I CEBULĄ ZMIEL PRZEZ MASZYNKĘ, POŁĄCZ Z JAJKAMI. PRZYPRAW SOLĄ, GAŁKĄ, MAJERANKIEM, TYMIANKIEM I PIEPRZEM, WRZUĆ ŻURAWINĘ. FORMĘ WYŁÓŻ PAPIEREM DO PIECZENIA, PRZEŁÓŻ MASĘ. PIECZ PRZEZ GODZINĘ W TEMPERATURZE 190 STOPNI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.12.2010 19:35
pasztet jest super, a z żurawina chętnie spróbuję;)
eduszo
eduszo 17.12.2010 10:58
Uwielbiam pasztety swojej roboty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak