Sposób przygotowania

Szczaw drobno siekamy i podduszamy na maśle. Pierś z kurczaka gotujemy z marchwią w 2-3 litrach wody. Jajka gotujemy na twardo. Kiedy marchew i kurczak będą już ugotowane osuwamy ewentualne szumowiny i dodajemy podduszony z masłem szczaw. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy śmietanę. Jajko kroimy na ćwiartki i wykładamy na talerze i zalewamy zupą. Wzbogacona wersja zupy szczawiowej to dodanie ziemniaków ewentualnie zagęszczenie jej maka z wodą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    uwielbiam tą zupę
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    bardzo ją lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !