Sposób przygotowania

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru pudru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub jakaś bardzo szeroka forma)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 18 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Odrywam papier i roluje biszkopt za pomocą ściereczki. W takiej pozycji zostawiam zrolowany biszkopt, aby ostygł. W międzyczasie przygotowuje budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu+ dodaje do niego trochę masła i 1 łyżeczkę cukru pudru. Gdy rolada ostygnie delikatnie ją rozwijam i smaruje budyniem. Po zużyciu kremu ponownie zwijam roladę, układam tak aby widoczne łączenie było pod spodem. Wkładam do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem można posypać kakao.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !