Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie umyć, zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę odcedzić wrzucić do garnka i zalać wodą i gotować.
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć żeby się zarumieniło. Wrzucić do garnka.Boczek pokroić w drobną kostkę podsmażyć na średnim ogniu i wrzucić do garnka. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na średnim ogniu i wrzucić do garnka .
Dodać przecier pomidorowy i przyprawić oregano, bazylią, majerankiem,mieloną papryką.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy i wędzonki zasmażamy mąkę. Pod koniec gotowania zaprawiamy nią fasolę, przyprawiamy potrawę solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !