Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po bretońsku a\'la mario

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
boczek wędzony 200 gram
kiełbasa podwawelska 300 gram
cebula biała 1
czosnek ząbki 4
olej do smażenia
przyprawy do smaku
przecier pomidorowy 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po bretońsku a\'la mario

Fasolę dokładnie umyć, zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia fasolę odcedzić wrzucić do garnka i zalać wodą i gotować.
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć żeby się zarumieniło. Wrzucić do garnka.Boczek pokroić w drobną kostkę podsmażyć na średnim ogniu i wrzucić do garnka. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na średnim ogniu i wrzucić do garnka .
Dodać przecier pomidorowy i przyprawić oregano, bazylią, majerankiem,mieloną papryką.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kiełbasy i wędzonki zasmażamy mąkę. Pod koniec gotowania zaprawiamy nią fasolę, przyprawiamy potrawę solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak