Sposób przygotowania

oraz:0100g wędzonego boczku,100 g orzeszków piniowych.sol ,pieprz (prymata) ,oregano,2szkl.bulionu drobiowego ,2 jajka,4czubate łyzki bułki tartej.
Liście winogron osączyc,cebule i boczek posiekać i podsmazyć na łyżce oliwy na patelni.Mięso razem z orzeszkami,zmielić w maszynce do mięsa .Do masy mięsnej wbić jajka ,dodać oregano,pieprz bułkę tarta,i wyrobić mase.Z masy uformować waleczki.Mięso szczelnie zwinąć w liście winogron,,nakłuc wykałaczką .Włozyć do rondla o szerokim dnie,,zalać bulionem i dusić na malym ogniu ok.30min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !