Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki bounty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 200 ml
wiórki kokosowe 400 gram
cukier puder 140 gram
masło 140 gram
rum 2 łyżki
czekolada mleczna 200 gram
czekolada gorzka 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki bounty

W miseczce wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło do momentu, aż się rozpuści. Następnie wlać powyższą masę na wiórki, dodać rum i wszystko razem mieszać. Z mikstury formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową i schłodzić w lodówce. Rozpuścić mleczną czekoladę (np. w kąpieli wodnej). Każdą kulkę obtoczyć w czekoladzie( białej lub czarnej), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała. Podawać po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 20.06.2013 13:40
uwielbiam ten batonik
caralajna 14.01.2012 12:18
mój ulubiony batonik
Mariola21 02.02.2011 11:08
Na zdjęciu widać batoniki bounty obtoczone w ciemnej czekoladzie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak