Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło do momentu, aż się rozpuści. Następnie wlać powyższą masę na wiórki, dodać rum i wszystko razem mieszać. Z mikstury formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową i schłodzić w lodówce. Rozpuścić mleczną czekoladę (np. w kąpieli wodnej). Każdą kulkę obtoczyć w czekoladzie( białej lub czarnej), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała. Podawać po schłodzeniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Na zdjęciu widać batoniki bounty obtoczone w ciemnej czekoladzie:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mój ulubiony batonik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    uwielbiam ten batonik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !