Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajka w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
Torebka kaszy gryczanej
masło 2łyzki
białko 2
łyżka mąki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajka w panierce

Jajka gotujemy na twardo,a kasze na sypko.Z masła i maki robimy zasmazke.Rozprowadzamy kilkoma łyzkami zimnej wody i mieszamy,rozcierajac grudki.Dodajemy do kaszy.Mieszamy.Białka ubijamy na sztywna piane,obtaczamy jajka i oblepiamy kasza.Ukladamy w naczyniu zaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i wsypujemy bułke tarta.Zapiekamy kilka minut w temp.220.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak