Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
Bułka tarta klasyczna Prymat 5łyzek
przyprawa uniwersalna Kucharek 1,5łyzki
sól, pieprz
włoszczyzna
boczek 1kg chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z boczku

Z włoszczyzny gotujemy wywar.Doprawiamy.Boczek mielimy.Dodajemy jajka bułke tarta i vegete.Dokładnie mieszamy.Dzielimy na dwie czesci.Z kazdej formujemy walec,układamy na kawałku gazy i zawijamy.Końcówki gazy nacinamy i zawiazujemy.Mieso wkładamy do wywaru i gotujemy godzine na małym ogniu.Nastepnie wyjmujemy,studzimy i zdejmujemy gaze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak