Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać serek, margarynę, cukier waniliowy i zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części: na spód 2/3 ciasta, na wierzch - 1/3.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć większą część ciasta. Ciasto posypać małą ilością wiórków kokosowych lub tartą bułką (około 2 łyżki). Następnie ułożyć połówki lub ćwiartki obranych jabłek, posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Przełożyć pozostałą część ciasta. Piec 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po upieczeniu szarlotkę obficie posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne polączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    musi byc smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    kruchego z serkiem jeszcze nie robiłam ale pomysł mi się bardzo podoba i wypróbuję na święta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ulubiony deser...
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    musi byc pyszna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    świetne ciacho:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takiej szarlotki nie jadlam,super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !