Sposób przygotowania

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki. W rondelku rozpuścić margarynę i odstawić, aby ostygła. W innej misce roztrzepać widelcem jajko i wlać margarynę- następnie do miski z sypkimi składnikami dodać margarynę, jajko i mleko. Wymieszać trzepaczką,aby powstała jednolita masa. Geuszki obrać ze skórki i pokroić na małe kostki- wsypać je do masy mufnkowej i wymieszać. Masę przelać do form do mufinek i piec 20 minut w temperaturze 200 C. Powyższa ilość wystarcza na 12 dużych mufinek.

Czekoladę można rozpuścić w rondelku i użyć jej jako polewy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pyszne, uwielbiam muffinki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !