Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 12 strąk
cukier 3 łyżka
woda 3 szklanka
ocet 10 % 1.5 szklanka
czosnek 3 ząbek
sól 2 łyżeczka
cebula 1 1
pieprz 4 ziarno
ziele angielski 4 ziarno
Liść laurowy suszony Prymat 4 listek

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę dokładnie wypłukać, oczyścić oraz pokroić. Słoiki wyparzyć. Czosnek i cebulę obrać i pokroić. Paprykę układać w słoikach warstwami, przekładając cebulą i czosnkiem. Do wrzącej wody dodać ocet, sól oraz cukier. Gdy nieco przestygnie, zalewać paprykę, tak aby został w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu. Gwint dokładnie wytrzeć i słoiki mocno zakręcać. Pasteryzować przez około 20 minut np. w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak