Sposób przygotowania

Do miski wsypać wszystkie sypkie składniki. W rondelku rozpuścić margarynę i odstawić, aby ostygła. W innej misce roztrzepać widelcem jajko i wlać margarynę- następnie do miski z sypkimi składnikami dodać margarynę, jajko i mleko. Wymieszać trzepaczką,aby powstała jednolita masa. Masę przelać do form do mufinek, ale dopełnić do połowy. Następnie umieścić 1,5 łyżeczki kremu czekoladowego( albo zamiast kremu dodać 2 kosztki czekolady) i dopełnić resztą ciasta. Piec 20 minut w temperaturze 200 C. Powyższa ilość wystarcza na 12 dużych mufinek.

Czekoladę można także rozpuścić w rondelku i użyć jej jako polewy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Zaprezentowane mufinki nie są polane z wierzchu polewą czekoladową- ponieważ momentalnie zostały zjedzone :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    aż mi ślinka cieknie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ostatnio też robiłam, została mi końcówka i wykorzystałam na muffinki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !