Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 3 3
cebula 0.5 dag
ziemniaki 5 5
pietruszka 2 gałązka
mąka 1 łyżka
kapusta 55 dag
kiełbasa 0.5 dag
kurczak 52 dag
kostka rosołowa 1 kostka
pieprz 5 ziarno
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 liść

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Kapustę przepłukujemy i kroimy, potem wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy 3 liście laurowe, po 5 ziaren pieprzu.
W drugim garnka gotujemy rosół. Mięso zalewamy wodą, dodajemy liśćcie laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego i odrobinę soli. Kiedy mięso trochę zmięknie, dorzucamy startą marchew. Na 10 min. przed końcem gotowania dodajemy pokrojone ziemniaki. Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu i dodajemy pokrojoną i podsmażoną cebulę oraz kawałek kiełbasy. Najważniejsze, to dobrze doprawić solą, pieprzem i kostką rosołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak