Sposób przygotowania

Bakłażana po pokrojeniu na kawałki posoliłam, żeby stracił goryczkę, po kilkunastu minutach opłukałam i osuszyłam. Pozostałe warzywa też pokroiłam na kawałki i po kolei wrzucałam na rozgrzaną oliwę - najpierw cebulę i pieczarki, potem papryki, bakłażana i seler naciowy. Posypałam papryką i pieprzami i przesmażyłam, żeby wydobyć ich aromat. Na koniec posoliłam i posypałam natką pietruszki, wlałam sos sojowy, jeszcze chwilę przesmażyłam i gotowe.
Takie warzywa można jeść na obiad do ryżu lub makaronu, albo na kolację same lub z chlebem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    apatyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wyglądają świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię takie warzywa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne i zdrowe jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Melania

    Bardzo smakowicie się prezentuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !