Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem.
Następnie wyrabiać ciasto dolewając ciepłą wodę aby powstało gładkie elastyczne ciasto.
Zagniataj je przez 10 minut na stolnicy wysypanej mąką.
Kiedy zacznie odchodzić od reki, należy włożyć do miski.
Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę aby wyrosło.
Następnie posmarować sosem pomidorowym, posypać startym serem oraz posiekanymi listkami bazylii.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    becia879

    uwielbiam pizzę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !