Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka Drobiowa Gosi

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
marchewka 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
pietruszka zielona w/g uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat
udko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka Drobiowa Gosi

Ugotować rosół na udkach. Na mniejszych szklaneczek dodać pokrojoną w kosteczkę marchewkę i poskubane mięso z udek. W 2 litrach rosoły rozpuścić jedno opakowanie żelatyny. Gdy wystygnie wlać do szklaneczek, wierzch galaretki posypać natką pietruszki ilość w/g uznania i dodać pokrojony w drobną kostkę czosnek ( około 4 -5 kosteczek na szklaneczkę). Podawać skropione cytryną. Pycha !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 21.11.2010 20:32
taka njlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak