Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
oliwa
bulion
śmietana 1 szklanka
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

pieczarki obieramy ze skórki, kroimy na plasterki i wrzucamy na rozgrzaną oliwę na patelni, smazymy chwile aż sie ładnie zarumienią. W garnuszku lączymy makę, bulion oraz smietanę, nastepnie przelewamy to do patelni, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pieprz i sol do smaku, smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak