Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano na oleju. Doprawić do smaku sosem sojowym grzybowym ( potem jeszcze chwile smażyć tak by wilgoć odparowała z pieczarek. Ciasto francuskie rozmrozić i przekroić na 8 kawałków. Camembert przekroić na pół ( na grubości tak by mieć z każdego 2 okrągłe plastry). Na 4 kawałki ciasta położyć ser , na każdym rozłożyć podsmażone pieczarki , posypać pieprzem . Pozostałe kawałki ciasta ponacinać radełkiem ( lub pociąć na paseczki ) .Ułożyć na ser z pieczarkami ozdobną kratkę z ciasta .Foremkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, położyć zapiekanki , posmarować rozmąconym żółtkiem .
Nagrzać piekarnik do 220 stopni i piec zapiekanki przez 25 minut aż się zrobią złote. Wyjąć .Przestudzić ( moim zdaniem takie zapiekanki smakują lepiej gdy nie są gorące a letnie)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super,na pewno wyprobuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    super przepis :)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    uwielbiam takie rarytasy
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    znakomicie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    aredzimska

    to też coś co mogłabym polubić ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    penie dobre,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !