Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszona sałatka warzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1/2 kg
kapusta biała 1 kg
fasolka szparagowa 1/2 kg
cebula 1/2 kg
koper
seler nać 1 garść
chrzan
czosnek
pieprz
SOLANKA:
woda 1 l
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszona sałatka warzywna

Warzywa kroimy na niewielkie kawałki (wg uznania). Układamy je ciasno w słoiku. Dodajemy przyprawy. Na każdy słoik dajemy 1 kawałek chrzany, po 2 ząbki czosnku. Całość zalewamy solanką. Pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak