Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior kiszony z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 2 kg
marchew 1 kg
czosnek
estragon
SOLANKA:
woda 1 l
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior kiszony z marchewką

Kalafior dzielimy na różyczki i 3 minuty gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Marchew kroimy w plasterki. Warzywa ciasno układamy w słoikach, dodajemy przyprawy, do każdego słoika po 2 ząbki czosnku. Całość zalewamy przegotowaną solanką, pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak