Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z zacierką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 większa główka
mięso mielone 1/2 kg
margaryna 1/4 kostki
cebula biała 1 sztuka
przyprawa do dań włoskich 2 łyżeczki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
marchewka 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 ziarenek
zacierka 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z zacierką

Kapustę sparzyć, zdjąć liście i pościnać z nich twarde części.
Makaron ugotować, przelać zimną wodą i odcedzić .
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na margarynie. Makaron, mięso, podsmażoną cebulę wymieszać z przyprawą do włoskich dań, doprawić do smaku pieprzem i jarzynką.
Kłaść porcję farszu na środku liścia, zwijać gołąbki. Ułożyć je w większym garnku, warstwy przekładając plasterkami marchewki,zalać osoloną wodą, dodać ziarna ziela angielskiego i gotować do miękkości kapusty.
Podawać z dowolnym sosem, ja podałam tylko z marchewką i było super.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 30.09.2013 15:02
bardzo ciekawa propozycja
Justa32 20.02.2012 20:58
takich nie jadłam
magical66 16.12.2011 15:48
ciekawy przepis
anemon 22.03.2011 09:28
Ale zaskakująca propozycja, pomysłowa i smakowita. Warto sprawdzić jak smakuje.
IZABELA29 20.03.2011 09:30
ja tez a warto spróbowac
ben-ka 20.11.2010 09:32
Chyba nigdy nie wpadłabym na taki pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak