Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone podgrzybki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
woda 1 1/2 l
sól 1 łyżka
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
czosnek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone podgrzybki

Grzyby gotujemy w solance około 15 minut, odcedzamy (solankę zostawiamy), studzimy. Cebulę kroimy w krążki, marchew w plasterki i na przemian z grzybami układamy je w słoiku. Do każdego słoika dajemy po 2 ząbki czosnku, pozostałe przyprawy. Całość zalewamy solanką . Pasteryzujemy około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak