Sposób przygotowania

Makaron z zupek chińskich zalać wrzątkiem tak, aby mógł on spęcznieć ale w mniejszej ilości niż tradycyjnie zalewa się wodą (ma on tylko spęcznieć ). Por drobno pokroić i zasypać wegetą. Odstawić. Gdy juz makaron spęcznieje odkryć go, odlać resztki wody i przelać na durszlak do ostygnięcia. Następnie makaron wrzucić do miski, dodać przygotowany wcześniej por, groszek, fasolę. Do majonezu dodać tłuszcz z ostrej zupki chińskiej, pieprz i wymieszać. Spróbować czy wystarczająco doprawione. W razie potrzeby doprawić ostrą papryką. Wszystko razem wymieszać. Pozostawić aby się \"przegryzło\".Schodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo lubię ta sałatkę, czasami zamiast groszku dodaję kukurydzę
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawa, muszę zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    jestem pod wrazeniem pomyslowosci
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    znam ta salatke ale troszke składniki inne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !