Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciepła parówka na szybkiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cieńka parówka 1 kg
ser żółty 20 dag
oliwa do smażenia
bułka 5
masło do smaku
czosnek 3 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciepła parówka na szybkiego

Parówkę odwijamy z folii i każdą nacinamy wzdłuż. Ser żółty kroimy w cienkie, podłużne plasterki i wkładamy je do naciętej parówki. Wierzch posypujemy ostrą papryką. Smażymy na patelni. W międzyczasie na drugiej patelni kładziemy rozcięte na pół bułki spodem do środka, który lekko smarujemy masłem. Jak się przyrumieni obracamy na chwilę na drugą stronę, co chwilę potrząsając, aby się nie przypaliło. Parówkę kładziemy na talerze. Obok kładziemy pieczywo, które nasmarowujemy przekrojonym czosnkiem.
Można podawać z ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 03.08.2011 23:36
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak