Sposób przygotowania

Mleko zagotować, wymieszać z budyniem w proszku w proporcji trochę mniejszej niż wskazuje informacja na opakowaniu. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masło utrzeć mikserem, stopniowo dodając budyń. Wszystko dokładnie zmiksować. Kawę rozpuścić w wodzie z cukrem. Biszkopty zamaczać pojedynczo w kawie i układać ściśle przy sobie, w razie potrzeby łatając przestrzenie między biszkoptami tak, aby dokładnie zakryć dno blaszki. Tak ułożony spód posmarować warstwą kremu, na to położyć powidła malinowe. Przykryć kolejną warstwą biszkoptów, tym razem już nie zakrywać dokładnie spodu tylko swobodnie układać obok siebie biszkopty. Położyć kolejną warstwę kremu, wygładzić powierzchnię, udekorować. Schłodzić przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Super zdjęcia!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    wyglada smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Fajnie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    he he fajna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !