Sposób przygotowania

Cukinię umyć i przekroić na pół wzdłuż . Wydrążyć miękki środek. Brzegi ponacinać małym nożykiem tak by tworzyły się ząbki .Ocet wymieszać z wodą. Cukinie zanurzyć w zakwaszonej wodzie i zostawić na 10 minut ( nie będą żółkły jak dłużej postoją ) .Wyjąć z wody , osuszyć , układać korniszony ( lub to co tam ma być ).Dekorować różyczką z marchewki ( białej rzodkwi do grzybków- czarnych oliwek , lub korniszona do pomidorków ) i liśćmi selera. Paterę na której mają leżeć przykryć białymi , papierowymi , ażurowymi serwetkami i ułożyć na nich napełnione cukinie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Świetny i orginalny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale pomysł!!!! gratuluję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pomysł pierwsza klasa
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !