Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa marchewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 5 szt.
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 kieliszek
cytryna 2 szt.
sól do smaku
cukier kryształ do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa marchewka

Marchewke obieram, kroję na palsterki wkładam do rondla i zalewam niewielką ilością wody. Do smaku solę i wsypuję trochę cukru. Gotuję aż będzie pół miękka. Następnie odcedzam nadmiar wody i dodaję wino, wiórki skórki cytrynowej , miąż cytryny pokrojony na kawałki. W razie potrzeby lekko całośc dosładzam. Wszystko razem duszę pod przykryciem przez kilka minut. Marchewka powinna byc jędrna, lekko twarda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak