Sposób przygotowania

Galaretki przygotowujemy z połową wody. Gdy stężeje kroimy w kosteczkę. śmietanę ubijamy. żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody i gdy jest już zimna łączymy ze śmietaną, dodajemy tylko tyle cukru żeby śmietana nie była mdła. Mieszamy z pokrojoną galaretką. Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy śmietaną. Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Lukier wyrabiamy i rozwałkowujemy na blacie. Można podsypać cukrem pudrem jeśli się klei. trzeba rozwałkowac na taką wielkość by przykrył na raz górę i bok tortu. leciutko dociskamy i brzegi chowamy pod spód tortu. Na wierzch kładziemy opłatek i cukrowe ozdoby.
Smacznego!
--Nakładając śmietanę trzeba zwrócić uwagę żeby galaretka nie dotykała lukru!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda smakowicie . ;) pozdrawiam .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękny i na pewno smaczny zabieram do księgi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krystyna15

    Piękny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !