Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i czterema rodzajami sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1
feta 1/3 opakowania
ser pleśniowy niebieski
rozmaryn
Kucharek przyprawa uniwersalna
kolendra Prymat do smaku
ser topiony 1 trójkącik
makaron kolorowy 300 spirale

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i czterema rodzajami sera

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mrożony szpinak umieścić na patelni, dodać 3 ząbki czosnku posiekane. Gotować na wolnym ogniu. W miseczce rozdrobnić fetę, i ser topiony z odrobiną gorącej wody i zmieszać z drobno pokrojonym serem pleśniowym marmurkowym. Dodać do gotującego się szpinaku. Przyprawić pieprzem do smaku i ziołami jak równeż odrobiną kucharka. Makaron odcedzić, nałożyć gorący szpinak, posypać startym serem. Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina43
Ewelina43 08.12.2010 16:12
super
aisoglam 21.11.2010 23:08
Ten akurat był COMBINO
pacpaw 21.11.2010 21:54
makaron świetny, jakiej firmy kupujesz ?
Isia 20.11.2010 22:32
Ale fajne spiralki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak