Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZECIER OGÓRKOWY

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan korzeń
chrzan - liście
czosnek
koper
liście czerwonej porzeczki
liście wiśni
Zalewa:
sól 2 łyżki
woda 1 l.

Przepis i sposób przygotowania na: PRZECIER OGÓRKOWY

Na dno kamionkowego naczynia układamy liście wiśni, główkę kopru, liście czerwonej porzeczki, kilka pasków korzenia chrzanu, 2 ząbki czosnku. Kładziemy ogórki, przekładamy koprem i liśćmi chrzanu. Zalewamy gorącą zalewą, przekładamy do słoików. Zostawiamy do kiszenia. Ukiszone ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, . Zalewamy zalewą, w której wcześniej kisiły się ogórki. Zamykamy słoiki. Pasteryzujemy ok. 15 min. Tak przygotowane doskonale nadają się do zup. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 31.07.2012 10:10
ciekawe
Mariusz10 31.07.2011 20:17
super!
MAR3STA 21.01.2011 16:07
świetna zupa z takiego przecieru;)
Natalia/tubisiek 21.11.2010 08:51
super! :)
MAR3STA 20.11.2010 23:18
świetny!
Margo1 20.11.2010 12:44
PRZECIER JEST SUPER
krzyniu1984 20.11.2010 09:18
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak